Topprestatie op Europees Kampioenschap!

Op vrijdag 8 juni vertrokken we met muzikanten en partners/vrienden met een touringcar van Brinker voor de lange reis naar het Zuidduitse Nesselwang.

Aan het eind van de middag arriveerden wij in het prachtige Landhaus Ohnesorg, gelegen op loopafstand (wel met een flinke helling) van de Alpspitzhalle.
Na de incheck werd eerst genoten van een heerlijk grillbuffet, waarna we afdaalden naar het centrum van het dorp. Deze avond waren er diverse optredens in de hal en in de feesttent.

Op zaterdag was er een heerlijk ontbijtbuffet in Landhaus Ohnesorg.

Rond het middaguur mocht de Eschlanderkapel optreden in de feesttent. Een geweldig enthousiast publiek genoot van ons optreden en de humoristische presentatie van kapelmeester Jan Dijsselhof. Een fantastisch concert dat alle muzikanten een heel bijzonder positief gevoel gaf voor de wedstrijd van zondag.

’s Middags genoten de meesten van de fraaie omgeving van Nesselwang, de Allgau. Met de kabelbaan naar boven voor een heerlijk potje bier en maaltijd met uitzicht.

Op zaterdagavond hadden we kaarten kunnen bemachtigen voor de Bohmische Nacht alwaar een volle zaal genoot van optredens van o.a. Berthold Schick und seine Allgau 6. Wat een fantastische muzikanten, wat een geweldig optreden. Na terugkomst in het hotel hebben we met z’n allen nog de verjaardag gevierd van onze 1e tenorhoornist Robert Valk, waarna een ieder z’n kamer opzocht.

Op zondag was ons optreden voor het Europees Kampioenschap. Eerst hebben we foto’s gemaakt in de prachtige omgeving van Nesselwang.

Daarna inspelen en direct na de middagpauze het podium op. Gespannen, maar klaar voor de wedstrijd! We hebben allemaal op het puntje van de stoel gezeten en ons beste beentje voor gezet! Na afloop was er de grote ontlading! Heerlijk gemusiceerd, alles gegeven en dan kun je alleen maar afwachten wat de jury ervan vindt…….

Met 87,83 punten hebben we een fraaie 4e plek behaald in de Oberstufe, de hoogste categorie voor amateur muzikanten. In totaal deden 6 kapellen mee in deze klasse. Kampioen van de Oberstufe werden de Vollblutmusikanten uit het Duitse Neresheim. Een geweldige club, jonge en zeer getalenteerde muzikanten, die verdiend de eerste plek hebben behaald.

In totaal deden er 15 kapellen mee aan de kampioenschappen en qua puntentotaal heeft de Eschlanderkapel in het totaaloverzicht de 5e plek behaald. Dat als enige volledig Nederlandse kapel, mag een zeker een topprestatie worden genoemd.