Geslaagd jubileum evenement Eschlanderkapel

Na maandenlange voorbereiding brak eindelijk zaterdag 29 september aan, de dag van het grote jubileum evenement van de Eschlanderkapel. Met vereende krachten was op vrijdagavond Sporthal de Voordam in gereedheid gebracht en ingericht als concertzaal cq oktoberfest-hal.

Zaterdagochtend om 12.00 uur begon het kapellenfestival. Zes kapellen traden voor het voetlicht en werden beoordeeld door twee deskundigen namens KNMO afdeling blaaskapellen, te weten de heren Simon Meurs en Andre van Huizen. Daarnaast was er een publieksjury.

Iedere kapel kreeg 35 minuten speeltijd. Achtereenvolgens traden op de Reggestad Muzikanten uit Goor, de Eemlander Blaaskapel uit Soest, de Vjennelander Musikanten uit Vriezenveen, de Borchlander Musikanten uit Borculo, de Noorker Lander Kapel uit Hengelo en tenslotte de Snippefangers uit Bakhuizen.

Daarna mocht de Jeugdblaaskapel Noord Nederland op het podium. Zij vermaakten het publiek ruim 45 minuten alvorens de juryrapporten van de beoordeelde kapellen werden uitgereikt. De jeugd heeft de toekomst en er is zeker toekomst voor de blaasmuziek!

Alle kapellen kregen een rapport met opbouwende ‘kritiek’, een trofee en een Helders pakketje met lekkernijen. De publieksprijs ging naar De Snippefangers uit Bakhuizen; zij kregen een prachtig nieuw muziekstuk aangeboden namens de jarige Eschlanderkapel.

Na dit festival werd de zaal omgebouwd en om 19.30 uur begon het jubileumconcert van de Eschlanderkapel. Deze avond was de primeur voor ons in nieuwe stijl. Een nieuwe opstelling met de drummer in het midden van de kapel, nieuwe vaantjes die passen bij onze outfit en een prachtig nieuw achtergronddoek. De Hellendoornse Harmonie, onze moedervereniging, bood twee mooie banners aan die we voortaan mee kunnen nemen naar onze optredens. Het geheel zag er prachtig uit en we hebben een fantastisch optreden gehad voor een volle sporthal! Wat een topsfeer.

Rond 21.00 uur namen de Original Stimmungsmacher het muzikale stokje over en met hen hebben we tot middernacht feestgevierd.

We kijken terug op een super geslaagd evenement en dat had niet gekund zonder de inzet van zoveel mensen! Dank aan de jubileumcommissie, bestaande uit Marieke, Alfons, Annemieke en Martijn, de sponsorcommissie bestaande uit Karin en Hans, alle muzikanten én hun partners en natuurlijk het bestuur van de Vriendenkring. Maar daarnaast was er ook grote steun van de gemeente Hellendoorn, die veel heeft bijgedragen aan het slagen van deze dag. Tenslotte de vele bedrijven uit de gemeente Hellendoorn en omstreken die een steen(tje) hebben bijgedragen, financieel of in natura.

Ook dank aan de KNMO voor het ondersteunen en mede helpen organiseren van het festival.

Veel meer foto’s van dit evenement, zowel van het kapellenfestival als van het jubileumconcert, kunt u vinden op onze facebookpagina: www.facebook.com/eschlanderkapel.